מאפינס ירקות טבעוני


היי היי

כמה דברים לי לספר לכם.

דבר ראשון, אם במקרה היום בשעה תשע וחצי בערב אתם ליד רדיו…

אני מתראיינת לתוכנית של איריס קול.

מסתבר שהיא טבעונית ומסתבר שהיא עוקבת של הבלוג ומסתבר שהיא רוצה לראיין אותי. יאיי 🙂

אז אם בא לכם לשמוע אותי ברדיו, אני אהיה שם היום בערב.

דבר שני שמתחשק לי לספר לכם זה שחברים הכי טובים שלי מאנגליה, רוס ומייקל, מתחתנים באוגוסט בדרום צרפת.

למה אני מספרת לכם את זה? כי רוס טבעוני ככה שהחתונה תהיה חצי טבעונית (ואולי מאה אחוז טבעונית!) ונחשו מי בונה להם את התפריט הטבעוני?

מאפינס ירקות טבעוני

אז כן, אני שוקדת השבוע על בניית התפריט שכבר נראה ממש ממש טוב ואני בשיא ההתרגשות.

עכשיו רק צריך לחכות עד אוגוסט לטיסה ולאחת החתונות המדהימות בעולם…

ועכשיו מה עולה היום? אז אתמול כשהכנתי את המתכון למאפינס האלו לא ירדה טיפה של גשם ועכשיו יורד מבול משוגע בחוץ!

מזל שאפשר לאכול אותם חמים ישר מהתנור אז גם ביום גשום שכזה אתם תוכלו להתפנק.

בחרתי להכין את המתכון הזה תכלס בגללכם 🙂

לפני כמה ימים שאלתי בסטורי באינסטגרם מה אתם רוצים שיעלה לבלוג השבוע.

מאפינס ירקות טבעוני

היו ממש ממש הרבה תשובות אבל התשובה שחזרה על עצמה הכי הרבה היתה גירסה כזו או אחרת של מתכונים מהירים, לתקופת מבחנים, לבוקר לילדים, שאפשר להקפיא, שקל להכין ולקחת על הדרך וכו׳ וכו׳…

אז לקחתי את כל הדברים האלו ביחד וגיבשתי אותם למתכון אחד מושלם- מאפינס ירקות טבעוני.

הם רכים, גבוהים, אוורירים והכי חשוב- הם מלוחים שזה הרבה יותר טעים ממתוק! (הלוואי ומישהו פה מבין אותי…)

יאללה לכו להכין, מחכה לשמוע איך יצא לכם.

מאפינס ירקות טבעוני

מאפינס ירקות טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך
מאפינס (12 חתיכות)
יבשים
1 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
1/3 כוס שבבי שמרי בירה (אפשר בלי אבל זה מוסיף המון)
1/2 כפית שום גבישי
מלח פלפל על פי טעם
רטובים
3/4 1 כוסות חלב סויה לא ממותק
1 וחצי כפות חומץ
1/2 כוס שמן
תוספות
תירס
1/2 כוס תירס
2 גבעולים בצל ירוק קצוץ
1 כף זעתר
זיתים
חופן זיתים ירוקים קצוצים
3-4 עגבניות שרי פרוסות
חופן גרעיני דלעת
פסטו
3-4 כפיות פסטו (להכנה ביתית לחצו כאן)
1/4 כוס אפונה מוכנה לאכילה
חופן צנוברים
מה עושים

מאפינס

יבשים

להדליק תנור על 175 מעלות (לא יותר)

לתוך קערה לנפות את כל המרכיבים היבשים

רטובים

בקערה לטרוף חלב סויה וחומץ

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולטרוף טוב

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות ולערבב עד שאחיד

הכנה

לחלק את הבלילה לשלוש קערות

להוסיף תוספות לכל בלילה ולערבב טוב

למלא בלילה ב 12 גומות תבנית מאפינס מרופדות בנייר אפייה

לאפות 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יחסית נקי מהמאפין המרכזי

לקרר קצת ולאכול חם או קר



הערות והמרות:

  • אפשר להקפיא
  • אפשר להכין רק מקמח מלא (כוסמין או חיטה) אבל המאפינס יהיו דחוסים יותר
  • אפשר להכין רק מקמח לבן (כוסמין או חיטה)
  • אפשר לוותר על שמרי הבירה אבל חבל
  • אפשר חלב אחר אבל עם סויה זה עובד הכי טוב במחינת אווריריות וגובה
  • אפשר להוסיף כל תוספת אחרת שאתם אוהבים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים