GIFT CARD התחבר/י

סניקרס טבעוני


היי היי

מה שלומכם ואיך עובר החג?

אצלי הכל טוב חוץ מזה שאני גרועה בלנוח ולא מצליחה לשבת בבית ולא לעשות כלום.

ולמרות שאין השבוע סדנאות ואני רישמית הכרזתי שאני בחופש, כל מה שאני עושה זה מכינה מלא מתכונים ומצלמת מלא דברים ועובדת על עוד וידיאוים ומה לא!

אתם נחים?

רציתי להגיד לכם תודה על ההתלהבות המטורפת מהלחם טחינה אתמול.

באמת שבתמימות העליתי אותו לפייסבוק ולאינסטגרם במחשבה שזה מתאים בול לפסח וכמות הכניסות פשוט עלתה על גדותיה. 

אז ממש ממש תודה, שימחתם אותי. 

באופן כללי החג הזה ממש משמח אותי, מקרב אותי אליכם ועושה לי טוב בלב. 

סניקרס טבעוני

אני מרגישה שאין יום שאני לא מוצפת בשאלות ואני יודעת שכבר אמרתי לכם את זה אבל זה פשוט כל כך כיף. 

אז היום חשבתי איזה מתכון להעלות בשבילכם לבלוג. 

אני יודעת שהרבה רצו מתכון ללחמניות טבעוניות כשרות לפסח אבל מתכון ללחם טחינה טבעוני זה מספיק! חחח.. 🙂

והאמת היא שאחרי הקניידלך והמצה בריי, לי בכלל התחשק להכין מתכון טבעוני שמתאים לפסח אבל לא קשור ישירות לפסח. 

חשבתי וחשבתי. שנה שעברה היתה עוגת באונטי טבעונית, השנה כבר עלתה עוגת פררו רושה טבעונית… 

סניקרס טבעוני

אמממממ מה עם… מתכון לסניקרס טבעוני?! או אולי מתכון למארס טבעוני? או אולי שילוב של שניהם?! 

שילוב של שניהם!!! 

רצתי למטבח להתחיל בהכנות והתוצאה…. עד שלא לוקחים ביס פשוט לא מבינים. 

אפילו אני, שלא אוהבת שוקולד אמרתי לעצמי- וואו. 

התגובה של מתן דרך אגב היתה- ואיי ואיי ואיי. ציטוט 😛 

תהנו, אוהבת אתכם. 

סניקרס טבעוני

סניקרס טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד שעתיים (קרור)

מה צריך

שכבה ראשונה (10 חטיפים גדולים)

1 כוס שקד טחון (קמח שקדים)

 

1 כוס קמח קוקוס / קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון לבד) 

 

2 כפיות אבקת קקאו 

 

2/3 כוס שקדיה / חמאת בוטנים 

 

1/2 כוס סירופ מייפל 

שכבה שניה 

10-12 תמרי מג‘הול עסיסים במיוחד ללא חרצן

 

2/3 כוס שקדיה / חמאת בוטנים 

 

1/4 כוס סירופ מייפל 

 

1/4 כוס קרם קוקוס / חלב סויה 

שכבה שלישית 

200 גרם שוקולד מריר

 

1/2 כוס קרם קוקוס / חלב סויה 

מה עושים

שכבה ראשונה

בקערה להניח את כל המרכיבים

לערבב טוב טוב עד שאחיד

להעביר לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה

להדק ממש טוב ולהניח במקפיא

שכבה שניה

במעבד מזון להניח את כל המרכיבים

לעבד כמה דקות למשחה סמיכה מאוד וחלקה

להוציא את התבנית מהמקפיא

להעביר את התערובת לתבנית, ליישר ולהחזיר למקפיא

שכבה שלישית

בסיר טפלון להמיס יחד שוקולד וקרם קוקוס

להוציא את התבנית מהמקפיא

להעביר את תערובת השוקולד לתבנית (אפשר לשמור קצת בצד כדי לקשט כמו שאני קישטתי)

ליישר ולהכניס למקפיא לשעה וחצי – שעתיים (אבל לא לשכוח אותה שם, שלא תקפא!)

הכנה

להוציא מהמקפיא כשיציב מאוד גם במרכז אבל לא קפוא לחלוטין

לשחרר מהתבנית ולהעביר למשטח עבודה ישר

בעזרת סכין חדה לחתוך מלבנים או ריבועים ולקשט כאהבת נפשכם (מישהו אמר בוטנים?! 🙂 )

לשמור במקרר כל עוד לא בהגשה

הערות והמרות:

  • לחטיף בטעם מארס טבעוני ממליצה להשתמש בחמאת שקדים, חמאת קשיו
  • לחטיף בטעם סניקרס ממליצה להשתמש בחמאת בוטנים וגם להוסיף קצת שברי בוטנים לשכבה האמצעית
  • לדעתי זה יעבוד גם עם חלבה
  • זה עובד ממש טוב עם קמח קוקוס אז אם יש לכם אופציה אני הכי ממליצה.לא ניסיתי עם קמחים אחרים עדיין 🙂
  • לפי דעתי רק קמח שקדים לא יחזיק מספיק טוב


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים