טירמיסו טבעוני


היי חברים.

מה שלומכם? איך עבר עליכם השבוע?

אני התאפסתי. זהו. כל מה שהייתי צריכה זה קצת זמן, כמה שיעורי יוגה, וכמה סדנאות ומתכונים וחזרתי לעצמי!

השבוע התחיל לאט ועדיין מבולבל והמשיך פול פאוור והכי בכיף.

כבר שתי סנדאות מאחורי השבוע ושתיהן היו נהדרות.

אתמול היתה סדנא שמתוך 8 אנשים 7 היו עוקבים של הבלוג.

אין לכם מושג כמה זה משמח אותי לפגוש אתכם פנים מול פנים.

לארח אתכם פה, בבית שלי, איפה שהכל בעצם מתהווה וקורה.

זה מחמם לי את הלב כל כך.

טירמיסו טבעוני

בכלל, היה ממש כיף להעביר 2 סדנאות לבישול יפני כשממש עכשיו חזרנו מיפן 🙂

חוץ מזה כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם שבתחילת השבוע הזמינו אותי לתוכנית הבוקר ׳בוקר בריאות׳ בערוץ 13. שזה מגניב לכל הדעות.

אז אתם רוצים לראות אותי בטלויזיה… זה ישודר ב 28/10 ב 11 בבוקר. יאיי. היה ממש ממש כיף.

נראה לי שזה ההיילייט של השבוע שלי ובעיקר התחושה שאני ממש שמחה לחזור לעצמי!

ומה עולה היום לבלוג ולערוץ יוטיוב?

היום עולה מתכון שכבר הרבה זמן אני רוצה להעלות. או יותר נכון לחדש.

אי שם ממש ממש מזמן, כשהבלוג רק נפתח העליתי מתכון לטירמיסו טבעוני.

טירמיסו טבעוני

אז הבלוג עוד היה תינוק וגם אני הייתי בלוגרית מתחילה, אפילו לא ידעתי אז שאני בכלל בלוגרית. 🙂

בכל מקרה מאז כברו בערך 3 שנים ולי כבר הרבה זמן מתחשק להכין מתכון חדש לטירמיסו טבעוני.

משהו קל יותר להכנה, קליל יותר במרקם, מהיר, מרשים ומפנק.

אז איך קרה שדווקא השבוע עולה המתכון הזה?

כי בתוכנית הבוקר שהתארחתי בה השבוע, הדגש הזה איטלקי, ואני הרגשתי שזו הזדמנות מעולה לחדש ולשפר ולמעשה להכין מתכון חדש לגמרי לטירמיסו טבעוני.

והלכתי על זה!

התוצאה- קינוח טבעוני מושלם, בעשר דקות הכנה.

יפה, מרשים וכל כך טעים.

רוצו להכין.

טירמיסו טבעוני

טירמיסו טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד 10 דקות

מה צריך

טירמיסו 3-4 מנות אישיות 

ביסקווטים

250 גרם ביסקוויטים (להכנה ביתית- מתכון)

1-2 שוטים של אספרסו + 1 כוס מים חמים (או 1-2 כפות קפה נמס + 1 כוס מים חמים)

קרם 

1 חבילה טופו משי קרטון כחול (350 גרם) 

2/3 כוס שמן קוקוס (במצב נוזלי) 

1/2 כוס סירופ מייפל / אגבה 

1/2 1 כפיות תמצית וניל 

 קישוט 

1 כף אבקת קקאו 

מה עושים

ביסקווטים

להניח את הביסקווטים בקערה ולשבור אותם בעזרת הידיים לחתיכות גסות

לשפוך מעל את הקפה ולערבב עם כף, להניח בצד

קרם

להניח את כל מרכיבי המילוי בבלנדר

לעבד למשחה חלקה

הכנה וקישוט

להעביר כמה כפות קרם לכוסות הגשה

להעביר מעל הקרם כף גדושה ביסקווטים

להוסיף מעל קרם וחוזר חלילה, להקפיד שהשכבה העליונה תהיה קרם

להכניס למקרר להתייצבות לחצי שעה (או לאכול ישר)

לפני הגשה לפזר אבקת קקאו מעל כל כוס טירמיסו

  • בואו לראות אותי מכינה את המתכון שלב אחרי שלב בערוץ יוטיוב של הבלוג-



הערות והמרות:

  • אתם יכולים להחליף את הטופו בקשיו או קרם קוקוס (אותה כמות, תוצאות שונות לחלוטין מין הסתם)
  • את המייפל אפשר להמיר בסוכר
  • אפשר לשמור במקרר 3-4 ימים אבל עדיף לאכול באותו היום או יום למחרת
  • אפשר עם ביסקווטים ללא גלוטן- לוודא שאין בהם ביצים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים