לביבות טבעוניות


יאללה ממשיכים עם חנוכה? אני ממש נהנית מהחג הזה השנה.
אני חושבת שזה שהחלטתי שזה יהיה בסדר לטגן השנה ממש הוריד ממני הרבה לחץ שבכלל לא ידעתי שקיים.

אני מאוד מאוד אוהבת את המתכונים לחנוכה שהעליתי פה בשנים הקודמות.
גם את המתכון לסופגניות טבעוניות אפויות שהוא פשוט מעולה וגם את המתכון ללביבות טבעוניות אפויות שגם הוא מעולה.

לביבות טבעוניות

אבל אין ספק שזה הרבה יותר קל לטגן. אני אומנם לא אוהבת את הטעם של השמן ולא נהנית מהתהליך של הטיגון אבל אין ספק שזה הרבה יותר קל ומהיר לזרוק משהו לשמן ולדעת שלא משנה מה הוא בטוח ידבק ויצא אחיד ומושלם.

בכל מקרה לאחר שהכנתי מתכון לספוגניות אשל טבעוניות לגמרי הגיע הזמן ללביבות.
אתם כבר יודעים שיש בבלוג לא מעט מתכונים ללביבות מכל כך הרבה סוגים אבל היום יש טוויסט בעלילה.
החלטתי ממש לגוון להכין מתכון ללביבות קלאסיות אבל- עם מוצרלה טבעונית בפנים. אה!

לביבות טבעוניות

זה שדרוג מטורף שתדעו לכם. זה הופך אותן ליותר מלאות, עסיסיות, מעניינות ומלאות בטעם ומרקם.
לצערי אני חושבת שהן לא יעברו טוב אפייה כי אין פה טיפת קמח שיחזיק אותן בתנור אבל שווה לנסות.

בלי קשר ועם קשר רציתי להגיד לכם שיש הרבה מאוד אנשים שממש אוהבים את חנוכה.
בשבילי זה תמיד היה החג הכי פחות כייפי.
לא התחברתי לגשם (כשהייתי קטנה ירד ממש הרבה גשם בדצמבר, יצא לי קצת משפט של זקנים חחח) לא התחברתי לטיגונים ולזה שבגלל הגשם לא משחקים בחוץ.
גם כשגדלתי לא התחברתי לחג הזה, החושך המוקדם, הקור, השמן, לא אוהבת סופגניות… קיצור, לא קנה אותי 🙂

לביבות טבעוניות

השנה אני שמה לב שדברים ממש השתנו.
בגלל כל השנים באנגליה, כבר שנים שלא מפריע לי חושך מוקדם, אני מוצאת את זה מנחם.
גשם כבר מזמן לא יורד בארץ הריי אז לגמרי אפשר לשחק בחוץ 🙂 ובכללי השנה דווקא עם כל הטיגונים מרגיש לי שיש לי פרץ של יצירתיות ואני ממש נהנית מהמתכונים.

אז יצא טוב אה?
אני מקווה שגם אתם תהנו מהמתכון הזה ומכל שאר המתכונים הטבעוניים לחנוכה שיעלו סביב החג.
שיהיה חג שמח וטעים!

לביבות טבעוניות

לביבות טבעוניות


הכנות
25 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

מוצרלה

½ כוס אגוזי קשיו טבעיים 

⅓ כוס קמח טפיוקה (או קןרנפלור) 

½ כפית מלח 

1 כוס מים חמים 

לביבות (12-15 חתיכות)

4 תפוחי אדמה גדולים קלופים 

¼ כוס רסק תפוחים לא ממותק (תסמכו עליי) 

2 כפות שמן 

3 כפות קורנפלור 

מלח פלפל על פי טעם 

400 מ״ל שמן לטיגון

מה עושים

מוצרלה

בבלנדר לעבד את כל מרכיבי המוצרלה 

להעביר לסיר נונסטיק ולבשל תוך כדי ערבוב עד שמסמיך מאוד ונהיה סוג של גוש 

לכסות ולקרר 

לביבות

לגרד את תפוחי האדמה במגרדת 

להעביר לשקית בד או מגבת 

לסחוט את כל הנוזלים לתוך קערה, לשמור את הנוזלים בצד 

להעביר את תפוחי האדמה הסחוטים לקערה 

בקערית לערבב- רסק תפוחים, קורנפלור, שמן, 3 כפות מהנוזלים שהנחנו בצד 

להוסיף לתפוחי האדמה 

להוסיף מלח ופלפל ולערבב 

לקרוע את המוצרלה עם הידיים לגושים קטנים, להוסיף לתערובת ולערבב טוב 

טיגון

להביא שמן לרתיחה במחבת נונסטיק רחבה, להנמיך את האש

להכין לביבות דקות והדוקות ולטגן טוב משני הצדדים 

להניח על נייר סופג לכמה רגעים ולהגיש 

רוצים מתכון לגבינה טבעונית להגיש בצד? נסו את זה- גבינה לבנה טבעונית



הערות והמרות:

  • אני חושבת שהן פחות מתאימות לאפייה אז אתם מעדיפים נסו אלו- לביבות טבעוניות אפויות
  • אפשר עם בטטה או חצי חצי בטטה תפו״א
  • אפשר בלי הגבינה או עם כל גבינה טבעונית קשה קנויה שאתם אוהבים 

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים