שושני שמרים גבינה ופטל


היי היי.

טוב אז אומנם עברו כמה ימים מאז היומלדת שלי אבל בגלל שהייתי בברצלונה לא יכולתי להכין לעצמי עוגה.

כששאלתי אתכם איזה עוגה אתם הייתם רוצים אם היתה לכם יומולדת, הפצצתם אותי ברעיונות מטורפים.

באמת מטורפים, יש לי עכשיו רשימת עוגות מפה עד לא יודעת מתי.

והיו שם עוגות שעשו לי חשק מטורף, כל מיני דברים עם קרמים, שכבות, מוסים, קרם עוגיות, גלידות ומה לא.

אבל אז כשהגיע השעה להכין את העוגה, עם כל הרצון שלי להכין משהו ממש מרשים ליומולדת של עצמי, פתאום הרגשתי שתכלס, בסופו של יום… העוגה שאני הכי אוהבת זו עוגת שמרים 🙂

שושני שמרים גבינה ופטל

ברור שיש עוד הרבה קינוחים שאני אוהבת ממש כמו טירמיסו שזו תמיד תהיה הבחירה שלי, אבל כשזה נוגע לעוגות קלאסיות… אין על שמרים.

ואם כבר שמרים, אז בשבילי השילוב הקדוש והכי טעים שרק אפשר, זה גבינה טבעונית ותותים או פטל.

אז נפלה החלטה- אני מכינה שושני שמרים גבינה ופטל שזו עוגה כל כך יפה וכל כך טעימה וכל כך מה שהתחשק לי.

אז כך יצא שיומיים אחרי שחזרנו מהטיול ושלושה ימים אחרי היומולדת שלי, העוגה הזו נכנסה לה לתנור.

והנה, 4 ימים אחרי היומולדת שלי היא גם עולה לבלוג.

שושני שמרים גבינה ופטל

אז כן, אין בה שכבות ואין בה קרמים וזילופים, והיא לא נוטפת זהב וזיקוקים וגם לא מקושטת במקרונים והפתעות.

אבל היא העוגה שלי, שאני הכי הכי אוהבת, והייתם צריכים לראות את האושר כשלקחתי את הביס הראשון.

בעצם אתם יכולים לראות, זה בידיאו! 🙂

אז זהו חברים, אני מסתגלת לי חזרה לשבוע די עמוס (קצת הגזמתי עם הלו״ז אחרי חופשה חחח) אבל כיף לחזור.

שיהיה לכם סופ״שׁ של חלומות וחיוכים.

שושני שמרים גבינה ופטל

שושני שמרים גבינה ופטל


הכנות
25 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד שלוש שעות (התפחה)

מה צריך

בצק (6 שושנים תבנית 22 ס״מ)
יבשים

4 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן + 1/3 כוס לקימוח משטחים
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר חום

1/2 כפית מלח

רטובים
1/3 כוס רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן
1 כוס חלב שקדים מעט חם (חשוב- לא קר)

מילוי

400 גרם גבינת שמנת טבעונית (קנויה או להכנה ביתית- גבינת שמנת טבעונית)

200 גרם ריבת תותים (להכנה ביתית- ריבת תותים ביתית)

חופן פירות יער (קפואים או טריים)

ציפוי

כמה כפות מייפל / סילאן / אגבה

מה עושים

בצק

במיקסר עם להב הלישה לערבב קמח, שמרים, סוכר ומלח (או בקערה למי שלש בידיים)

להוסיף שמן, רסק תפוחים, מים ותמצית וניל

לעבד 10-12 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש (במידת הצורך להוסיף קמח)

לכדרר לכדור אחיד ולהניח בקערה גדולה משומנת

לכסות בניילון נצמד ולהניח במקום חמים כשעה וחצי עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

הכנה

לאחר ההתפחה להוציא את הבצק מהקערה וללוש קצת כדי להוציא ממנו את האוויר

לרדד למלבן ישר יחסית בעובי 1/2 ס״מ ולמרוח מעל גבינת שמנת טבעונית וריבה

לפזר מעל פירות יער ולגלגל לרולדה הדוקה- לצבוט טוב ולהדק את החיבורים (בקצוות ולאורך הרולדה)

לחתוך 6-8 רולים גדולים ולהניח אותם עומדים (לא צמודים!) בתבנית משומנת היטב

לכסות ולהתפיח עוד 45 דקות

אפייה

להדליק תנור על 175 מעלות

למשוח את הרולים במייפל / סילאן / אגבה

לאפות 35-45 דקות עד שזהוב (הריבה והגבינה ינזלו, זה סבבה)

לקרר לפני שמוציאים מהתבנית ולהגיש קר או מעט חם



הערות והמרות:

  • לא ניסיתי עם קמח מלא אבל אני מאמינה שזה מאוד יכביד על המרקם- אפשר חצי חצי
  • בנתיים לא מצאתי קמח נטול גלוטן שעובד יפה מספיק עם שמרים, אבל יש שאומרים שתמי עובד טוב
  • את רסק התפוחים אפשר להחליף בחמאת שקדים / טחינה אבל הכי מומלץ רסק תפוחים
  • את הסוכר אפשר להחליף במייפל / אגבה כמובן עם תוצאות קצת שונות בטעם ובמרקם
  • אתם יכולים למלא כאהבת נפשכם בכל מיני מילויים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים