שבוע מהמם חברים.
פסח מתקרב בצעדי ענק וכל המטבח שלי גועש ורוחש סביב החג.
ולא כי אני מארחת השנה, אלא כי אני רוצה שיהיו לכם כמה שיותר מתכונים לחג 🙂
השנה אנחנו הולכים לחגוג את ליל הסדר אצל ההורים שלי, עם כמעט כל המחותנים, כמו שאמא שלי קוראת להם.
מה שאומר שלצערי הרב ביותר (!) זה לא הולך להיות ליל סדר טבעוני. לא כמו שהיה שנה שעברה אצלי בבית.
אבל, אני כמובן ממונה על מנות עיקריות טבעוניות ועל קינוחים טבעוניים וברור לכם שאני הולכת להפציץ כן?
גם הבלוג מלא במתכונים טבעוניים לפסח וגם יש לי המון רעיונות חדשים למתכונים טבעוניים נטולי גלוטן שיתווספו לבלוג בשבועיים הקרובים.
אז כמו שנה שעברה, גם השנה אני עושה בבלוג מרתון פסח טבעוני.
כל שבוע שני מתכונים שונים שהם חלק מסויים בארוחה- תוספת עיקרית וכו.
כשגולת הכותרת היא כמובן הקינוח הטבעוני שהולך לעלות בחמישי הקרוב…. חכו חכו.
שבוע שעבר עלו התוספות והסלטים- קציצות הכרישה הנהדרות והסלטים בטח כולכם יודעים, היה הפוסט המטורף האחרון שהכיל בתוכו 9 מתכונים שונים.
והנה הגענו למנה העיקרית.
חשבתי וחשבתי בימים האחרונים מה להכין כמנה עיקרית טבעונית לליל הסדר לבלוג השנה.
היה בא לי משהו שיהיה שילוב מנצח בין- טעים בטירוף, קל ממש להכנה ושכולם יגידו וואו.
והיום בבוקר החלטתי.
בחרתי להכין מה שבאנגלית קוראים לו meat loaf ובארץ אין לו ממש שם.
התוצאה יצאה פשוט מושלמת והחלטתי לקרוא למתכון הזה – פשטידת פקאן ובצל טבעונית. כי זה מה שהיא.
היא נהדרת, כל כך קלה להכנה, מלאה בטעמים עשירים ובציפוי מייפל מעושן שעושה אותה למושלמת.
אני ממש שמחה עם המתכון הזה, מקווה שתאמצו לכם את המתכון לא רק לחג אלא גם לכל השנה כי הוא פשוט מעולה.
נתראה יום חמישי עם ה- קינוח!!!